Keresztény Sziget

Keresztény Sziget
Hit, tudás és értékrend –
Mi a válasz a jövő kérdéseire?
2018.03.26. Margin-sziget Te is jössz?

Mitől keresztény egy iskola ma, mitől lesz az a jövőben?
Mit üzen a kereszténység a mesterséges intelligencia és a robotok korában?
Értékrendünk és világnézetünk milyen szerephez jut az ismeretszerzésben?

Köszöntő

Kedves Barátunk!

 

Szeretettel várunk Téged is 2018. május 26-án, szombaton a 4. Keresztény Szigeten!
Hívd családtagjaidat, ismerőseidet is!

A rendezvényt ezúttal is – akárcsak az elmúlt években – kellemes szabadtéri családi-közösségi együttlétnek szánjuk, ahol ugyanakkor komoly, gondolatébresztő beszélgetéseket is meghallgathatunk.

Fő témánk idén az oktatás és a nevelés perspektívái, az ismeretszerzés jövője és kihívásai az internet világában, a generációk közötti kapcsolatok.

Úgy gondoljuk, a fiatalabbakat és az idősebbeket, a szülőket és a diákokat egyaránt érdekelni fogják az erről folyó pódiumbeszélgetéseink.

Reményeink szerint a Keresztény Sziget ebben az esztendőben is hozzájárul, hogy új szempontokkal és ismeretekkel gazdagodva, lélekben megerősödve élhessünk tovább keresztényként a mindennapokban.

A rendezvény ingyenes, de a résztvevőktől előzetes regisztrációt kérünk! (Kérjük, ide kattintva töltsd ki az alábbi űrlapot!)

Üdvözlettel:
A szervezők nevében,

Tóth József
ÉrMe Hálózat
elnök

 

Tervezett program

Nagysátor

10:30  Mézengúzok gyermekzenekar koncertje

12:30 – 13:00 Köszöntő
Tóth József, az ÉrMe Hálózat elnöke
Makláry Ákos görögkatolikus parókus, a KÉSZ elnöke
Fabiny Tamás evangélikus elnök-püspök

13:00 – 18:00 Pódiumbeszélgetések,
amelyeken 4 szemszögből járjuk körül az ismeretszerzés jövőjét.

A következőkben rövid bemutatókat olvashatsz szakértőinkről... 

13:00 – 14:00 Hat generáció – jelenlétünk jövője

CSERMELY PÉTER – Biokémikus, hálózatkutató, az MTA levelező tagja, a Semmelweis Egyetem professzora. A Nemzeti Tehetségsegítő Tanács megalapítója, jelenleg az Európai Tehetségsegítő Tanács elnökeként az Európai Tehetségsegítő Hálózat kialakításán dolgozik. A csermelyblog.hu oldalon kéthetente olvashatók írásai lelki fejlődésünk fontos kérdéseiről.

HORVÁTH BÁLINT – A budapesti Piarista Gimnázium igazgatója, magyar–média szakos középiskolai tanár. Korábban zongorát is tanított a Járdányi Pál Zeneiskolában, így 6-tól 19 évesig minden korosztályt tanított már. A ferences rendtartomány tehetséggondozási rendszerérének kialakításán dolgozott három éven át. Három gyermek édesapja, felesége is pedagógus.

NEMES ORSOLYA – Generációkutató, a Milestone Solutions Lab szervezetfejlesztő tanácsadója, trénere. 2018-ban jelenik meg "A generációs mítosz" című könyve, amellyel célja, hogy leszámoljon a divatos sztereotípiákkal, és kérdéseket vessen fel a technológia rohamos fejlődésének köszönhetően radikálisan megváltozó mindennapjainkkal és jövőnkkel kapcsolatban. 

SCHUMICKY JÚLIA – Klinikai szakpszichológus jelölt, illetve család- és párterapeuta-jelölt. Az egyénekkel és a családokkal, párokkal folytatott terápiás munkája során számos alkalommal merülnek fel a generációs különbségek kihívásai, valamint azok a generációkon átívelő lélektani folyamatok, amelyek meghatározzák a másokhoz való viszonyulásainkat, érzelmeinket.

 

14:00 – 15:00 Ép lélekkel, ép testben!

DABÓCZI ANDREA – Táplálkozásterápiával foglalkozó orvos, fő szakterülete a túlsúlyos betegek súlycsökkentése, valamint a társuló betegségek gyógyítása a betegek csoportokban történő oktatásával. Az étrend helyes irányba terelésével számos krónikus betegséget gyógyít vagy előz meg az a – nemzetközi elismertségnek örvendő – munkacsoport, melynek tagja. 

DEJCSICS KONRÁD – Katolikus pap, bencés szerzetes, a Pannonhalmi Főapátság kulturális igazgatója. A Pannonhalmi Bencés Gimnáziumban latint, németet és hittant tanít. Doktori disszertációját az ókori szerzeteséletrajzok narratológiai elemzéséből írta. Rendszeresen vív és fut, a QPAC Bencés Diáksport Egyesület vívószakosztályának vezetője.

HIRLING ZSOLT – Világ- és Európa-bajnok könnyűsúlyú evezős, háromszoros olimpikon. A sportkarrier mellett repülőmérnöki diplomát szerzett, jelenleg légiforgalmi irányító. Önkéntesként dolgozott Kenyában egy árvaházban. Vallásos nagycsaládban nevelkedett így számára a jövő záloga a hit, a haza és a család.
 

SZEKERES PÁL – Olimpiai bronzérmes, háromszoros paralimpiai bajnok, magyar tőr- és kardvívó, sportvezető, a Nemzetközi Kerekesszékesvívó-szövetség (IWAS) elnöke. Az egyetlen ember, aki az olimpiai és a paralimpiai játékokon is érmet szerzett. Háromgyermekes családapaként rendkívüli módon foglalkoztatja az értékrendi válsággal küszködő Európa és Magyarország jövője. 

 

15:30 – 16:30 Egyensúly a hivatásban, nevelésben, oktatásban

BÁRTFAY KATALIN M. ZSUZSANNA – A Boldogasszony Iskolanővérek közösségének tagja 26 éve. A rend köznevelési intézményeiben szaktanárként (matematika, informatika, technika, hittan), osztályfőnökként, kollégiumi nevelőként, majd az utóbbi tíz évben a Svetits Katolikus Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium igazgatójaként dolgozott.

DEJCSICS KONRÁD – Katolikus pap, bencés szerzetes, a Pannonhalmi Főapátság kulturális igazgatója. A Pannonhalmi Bencés Gimnáziumban latint, németet és hittant tanít. Doktori disszertációját az ókori szerzeteséletrajzok narratológiai elemzéséből írta. Rendszeresen vív és fut, a QPAC Bencés Diáksport Egyesület vívószakosztályának vezetője.

LÁZÁR LÁSZLÓ – Közgazdász, a Budapesti Corvinus Egyetem Vezetéstudományi Intézetének docense. Egyetemi kutatási témái: szervezeti spiritualitás, spiritualitás és menedzsment, szervezeti kontroll. Szakértőként foglalkozik szervezeti tanácsadással, szervezetfejlesztéssel, az utóbbi években egyházi területen is. Jelenleg a Piarista Rend Magyar Tartományának oktatási igazgatója.

SZAKÁL FERENC PÁL – A ceglédi Szent Kereszt Katolikus Általános Iskola igazgatója volt, ezt követően az Emberi Erőforrások Minisztériumának főosztályvezetőjeként vett részt új jogszabályok kidolgozásában. Jelenleg a Nagykőrösi Kossuth Lajos Általános Iskola igazgatóhelyettese, köznevelési szakértő, a Nemzeti Pedagógus Kar Országos Elnökségének tagja.

           

17:00 – 18:00 Keresztények (keresztény értelmiség) a mesterséges intelligencia és a robotok korában

BELLA PÉTER – Egy új gyülekezet szervezésében szolgáló református lelkész, az egyik első magyar keresztény blogger. Sokat foglalkozik a teológia új, századunkban felmerülő határterületeivel, releváns keresztény válaszok után kutat a technológiai forradalom, a posztkeresztény kor emberképe és a popkultúra által felvetett társadalmi kérdésekre.

 

BÖSZÖRMÉNYI-NAGY GERGELY Közgazdász, MBA, a Design Terminal főigazgatója, a jövő alternatíváival foglalkozó Brain Bar fesztivál alapító szervezője. Korábban az államigazgatásban dolgozott stratégiai kommunikációért felelős vezetőként, előtte a Nézőpont Intézetben volt üzletágvezető. Munkáit mindig is meghatározta a közösségi ügyek iránti érdeklődés, a stratégiai szemlélet és a vizuális kommunikáció szeretete.
 

CSEREY GYÖRGY –Villamosmérnök, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Információs Technológiai és Bionikai Karának egyetemi docense, innovációs dékánhelyettes, az Érzékelő Robotika Labor vezetője. Kutatási témái közül hangsúlyosak az orvosokkal történő együttműködések keretében fejlesztett, gépi tanulással támogatott, gyógyítást segítő innovatív bionikai alkalmazások.

HORVÁTH ANDRÁS – A Pázmány Péter Katolikus Egyetem Információs Technológiai és Bionikai Karának docense. Kutatási területe a gépi látás és mesterséges intelligencia. Az elmúlt években számos kutatási és fejlesztési projektben vett részt, ahol az emberi idegrendszer tudását felhasználva és az abban található struktúrákat motivációként használva hoztak létre objektumfelismerő rendszereket.

NÉMETH BALÁZS – Önvezető járművekkel foglalkozó kutató, az MTA SZTAKI tudományos főmunkatársa, a BME Közlekedésmérnöki és Járműmérnöki Karának címzetes egyetemi docense. Műszaki tevékenységei mellett református egyetemi lelkész, a Mérnökmisszió vezetője. Fontos küldetésének tartja, hogy szolgálatában hidat képezzen a mérnöki világ és a keresztyén hit között.

SZANI FERENC – Digitális pedagógiai szakértő. Az Informatika a Társadalomért Egyesület oktatási munkacsoportjának vezetője, az autisztikus gyerekek változáskövetésének mérésével kapcsolatos Maugli-projekt egyik ötletgazdája. Publikációinak középpontjában az emberről szóló adat-vagyongazdálkodás és annak társadalmi hasznosítása áll.

18:30 Záró áldás

Egész napos programok

10:00 – 18:00

VeddEgyütt! – JátsszEgyütt!  

 

Programok rögzített kezdési idővel 

9:30 - 13:30 I. Pedagógus Piknik - 8 fős pokróctársaságokban
A 4. Keresztény Sziget örömmel ad otthont az I. Pedagógus Piknik számára! A programot pedagógusok, szociológusok és mentálhigiénés szakemberek bevonásával rendezi a Hetvenkét Tanítvány Mozgalom Pedagógus Munkacsoportja. Cél egy rendszeresen és egyre több helyszínen, hálózatosan megszervezhető „találkozási forma” – önműködővé váló – modell elindítása kapcsolat- és identitáserősítő pedagógus találkozókra; pozitív pedagóguskép sugárzása a társadalom felé.
Pedagógus Piknik részletes programfüzet (PDF)


10:30  Mézengúzok gyermekzenekar koncertje
a nagysátor színpadán 
 

12:00 – 12:30 "Mindenki nyer" váltó

Helyszínek, időpontok:

Nagy érdeklődés esetén további futamokat indítunk!
 

VeddEgyütt! előadások – ismerkedés negyedórákban a termelőkkel 
12:00 – 12:15 „...jó gyümölcsöt hoz” – a kismarosi termelők és a ciszterci nővérek összefogásáról 
13:00 – 13:15 Állattartástól a konyhaasztalig: kulisszatitkok és kóstoló egy dél-bácskai családi gazdálkodás füstölt húsaiból 
14:00 – 14:15 Borkóstoló – Családi vállalkozás, lelkület, finom borok: bemutatkozik a Pécseli Pince 
15:00 – 15:15 Lehet-e keresztény a gazdaság? Lehet-e közösségi a kereskedelem?  – Van ötleted? Van ötletünk... 
16:00 – 16:15 A sajtok világa – A Csurgódombi Sajtkonyha megálmodói mesélnek 
17:00 – 17:15 Mi van a kenyérben? – ami kell bele, és ami nem. Előadó: Cseperkáló József, a PanelPék (Az előadás végén kovászt oszt, aki szeretne hazavinni, az kisebb dobozzal készüljön.)

 

12:00 – 15:00 Hagyományőrző rendőrszázad
Bemutató járművekkel, lovakkal és kutyákkal
 

12:00 - 18.00 Tűzoltók bemutatója
Egy darab mozdonyítható kocsifecskendővel várják a gyermekeket, illetve 14:00 és 16:00 óra között egy tűzoltó gépjárműfecskendő érkezik a helyszínre.
 

15:30 Boka Gábor interaktív János vitéz előadása
a gyereksziget területén
 

18:45 Tombolahúzás

 

A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

 

 

 

LETÖLTHETŐ PROGRAMFÜZET (PDF) >>

A nagysátorban várja az érdeklődőket az ÉrMe Hálózat, a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége (KÉSZ), a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, a Johannita Segítőszolgálat, a Keresztény Értékmegőrző Egyesület (Kérme), a Keve Társaság, a Háló Egyesület, a GLS Vezetői Konferencia, az Aliansz Magyar Evangéliumi Szövetség, az Ars Sacra Fesztivál, a Magyar Zöldkereszt Egyesület, a Management by Jesus, a Mária Rádió, a Képmás Magazin, a Szent Kereszt Ökumenikus Magazin, a KIA (Keresztyény Ismeretterjesztő Alapítvány), és a Szent Gellért Könyvkiadó. (A vendégszervezetek listája egyeztetés alatt.)

Az esemény nem sajtónyilvános.

Regisztráció

A 4. Keresztény Szigetre (2018) a regisztráció lezárult.

A 2019 tavaszi, 5. Keresztény Szigetre új felületet fogunk indítani.

Helyszín

A Keresztény Sziget helyszíne idén is a margitszigeti „napközis tábor” (a sziget északi részén, a Bringóvár szomszédságában, kerítéssel körülzárt terület; bejárat a főút felől).

A kerékpárral érkezőket biciklitároló várja a regisztrációnál!

MEGKÖZELÍTÉS:

Tömegközlekedéssel

26-os busszal – a szigeten a Szállodák megállónál kell leszállni, innen kb. 3 perc séta (a busz egyik végállomása a Nyugati pályaudvar, a másik az Árpád-híd metrómegálló)

106-os busz – az Árpád hídon a szigeti bejárón kell leszállni (a busz egyik végállomása a Római úti lakótelep, a másik a Lehel téri metrómegálló)

226-os busszal – a szigeten a Szállodák megállónál kell leszállni, innen kb. 3 perc séta (a busz egyik végállomása az Óbudai-sziget, a másik a Nyugati-pályaudvar)

Kishajóval

D12-es kishajóval – a Szállodák hajóállomáson kell kiszállni, innen kb. 6 perc séta (a BKK hajójáratainak menetrendje itt megtalálható!)

Autóval

Az Árpád-híd felől közelíthető meg a szigeten található parkoló; itt a parkolási díj meglehetősen magas: óránként 525 Ft. (Az adat tájékoztató jellegű!).

A parkolótól 5-8 perc séta a Keresztény Sziget helyszíne.

Szombaton ingyen lehet parkolni a szigeten kívül, az Árpád-híd pesti és budai hídfőjének környékén; innen tömegközlekedéssel vagy gyalog lehet megközelíteni a helyszínt.

Hazautazáshoz (KB. ESTE 19:00-IG)

A szabad helyektől függően ingyenesen igénybe vehető a Legenda hajójárat a Margit-szigettől a Vigadó térig tartó visszaútján, akár még a biciklivel érkezők számára is. Erről telefonos egyeztetés szükséges visszaindulás előtt, az interneten, ill. a programfüzetben megadott telefonszámon (Vigyázat, megtelhet!).

Szervezők

Védnökök:


Erdő Péter

bíboros, prímás, érsek


Fabiny Tamás

evangélikus elnök-püspök


Kocsis Fülöp

hajdúdorogi érsek-metropolita


Steinbach József

református püspök

Házigazdák:


Tóth József

az ÉrtékMegőrző Hálózat elnöke


Makláry Ákos

a Keresztény Értelmiségiek Szövetségének elnöke

Hálózati főszervező:


Szente Balázs

az ÉrtékMegőrző Hálózat alelnöke

Ötlet és főszervező:

2018-as társszervező:

Stáb:

Agonás Szonja
PR-munkatárs, Keresztény Sziget 2018

Avar Gábor
programfelelős, Johannita Lovagrend

Bethlenfalvy Gábor
sajtófőnök, az ermehalo.hu főszerkesztője

Dózsa Gergő
a főszervező munkatársa, ÉrtékMegőrző Hálózat

Domokos Zsolt
programfelelős, a Pető Sport Egyesület vezetője

Egri Zoltán
rendezvénytechnika, Keresztény Sziget 2018

Eleméry Gábor
programfelelős, KÉRME

Ernyey Tamás
program-koordinátor, ÉrMe

Fidrich Judit
az önkéntesek koordinátora

Földházy György
programfelelős, KÉRME

Hadi Péter
projektmentor, az ÉrtékMegőrző Hálózat alelnöke

Leleszi András
programfelelős, ÉrMe Miskolc Baráti Kör

Sári Judit
társszervező, az önkéntesek szervezője, Keresztény Értelmiségiek Szövetsége

Sándor Péter
on-line marketing, ÉrMe Budapest Klub

Szabó László
helyszínfelelős, ÉrMe Budapest Klub

Szabó Noémi
civil szervezetek koordinátora

Szente Balázs
ÉrMe-kommunikáció, az ÉrtékMegőrző Hálózat alelnöke

Schumicky András
programfelelős, az ÉrtékMegőrző Hálózat alelnöke

Szóda Ákos
az ÉrMe Budapest Klub grémiumának tagja

Tóth József
házigazda, az ÉrtékMegőrző Hálózat elnöke

Turiet Lilian
programfelelős, KÉRME

Védnöki üzenetek:

 

Keresztény társadalom nincs hívő keresztények nélkül. Keresztény hitünk középpontja Jézus Krisztus, aki értünk meghalt, de feltámadt, és mindannyiunk számára megnyitotta az utat az örök élet és az örök boldogság felé.
Világnézetünk átfogja a teremtett világmindenséget, a múltat és a jövőt, megnyitja szemünket a tér és idő feletti örökkévaló Isten távlatára. De Isten a szeretet. Aki szeretetben él, Istenben él. Az Isten és egymás iránti szeretet kapcsol be minket a legnagyobb harmóniába. Örök értékűvé, ragyogóvá teszi családjaink, közösségeink életét. Igaz felelősségérzetet ad nekünk a teremtett világ iránt, és megvilágítja a dolgok értelmét. 
Keresztény hitünket kifejezetten, bátran, láthatóan, szeretettel kell képviselni. Így tehetjük istenibbé és emberibbé magunk körül a világot. 
Isten áldását kérem a Keresztény Sziget minden résztvevőjére:

Erdő Péter
bíboros, prímás, érsek
 

„Mert csak én tudom, mi a tervem veletek – így szól az ÚR –: jólétet és nem romlást tervezek, és reményteljes jövő az, amelyet nektek szánok.” (Jeremiás 29, 11)
Szeretettel és tisztelettel köszöntöm a negyedik Keresztény Sziget résztvevőit!
Öröm, hogy ilyen környezetben, ilyen közösségben, kötetlenül, de mégis fontos és komoly témákra figyelve lehetünk együtt!
Az „ismeretszerzés jövőjét” járják körül a mai beszélgetések. Tulajdonképpen csak kérdéseink lehetnek. Vajon arra készüljünk, amit a science-fiction műfaj elénk állít? Az optimistább vagy a pesszimistább változatra? A technológiai fejlődés áldásai vagy negatívumai közül, melyik lesz az erősebb? Már a közeljövőnek kérdése, hogy mi lesz kapcsolatainkkal. A személyes kapcsolatok internetes világban való megélése erősíti vagy gyengíti szűkebb és tágabb közösségeinket?
És még számos kérdés, amelyekre nem biztos, hogy feketén-fehéren meg tudjuk fogalmazni a választ.
Keresztyén emberként egy dolgot tudunk biztosan a jövőről: a jövőben a tegnap, ma és mindörökké ugyanaz a Jézus Krisztus van. Minden egyes nappal az általa elhozott üdvösséghez kerülünk közelebb, ahhoz, amit szem nem látott, fül nem hallott, embernek szíve meg sem gondolt! Ez az a reményteljes jövő, amelyről az ószövetségi próféta is szólt.
A mi jövőbe tekintésünk arról szól, hogy Istenhez kötjük a jövőt és ez nem ad okot a lemondó pesszimizmusra, sem az üres optimizmusra, hanem biztos eligazodási pontot ad a jelenben, kapcsolatainkban, abban, ahogy a világhoz, az ismeretszerzés jövőjéhez viszonyulunk!
Isten áldása kísérje a Keresztény Sziget alkalmait, legyen sok öröm az együttlétben, épülés a beszélgetésekben, hogy az Isten által elkészített reményteljes jövőben erősödjünk meg.
Testvéri köszöntéssel,

Steinbach József
püspök
 

A nap újszövetségi igéjével köszöntöm a Keresztény Sziget közösségét:
„Mert ti, testvéreim, szabadságra vagytok elhívva; csak a szabadság nehogy ürügy legyen a testnek, hanem szeretetben szolgáljatok egymásnak.” (Gal 5,13)
Pál apostol azért is hangsúlyozza a csakis Krisztustól elnyerhető szabadság jelentőségét, mert azt tapasztalta, hogy a korai keresztények közül sokan visszaestek a törvény rabságába. Ragaszkodtak a zsidó vallás bizonyos külső, rituális elemeinek megtartásához vagy általában az érdemszerzőnek hitt cselekedetekhez, mintha Krisztus nem fizette volna ki egyszer és mindenkorra a váltságdíjat a bűnös emberért, mintha ő nem hozta volna el ezt a semmihez nem mérhető szabadságot.
A reformáció üzenete is tulajdonképpen erről szól: „rabok tovább nem leszünk!” Az élet számos területén tapasztaljuk azonban, hogy van olyan „szabadság”, ami inkább fogság, illetve létezik olyan „fogság”, ami valójában szabadság. Luther Márton A keresztény ember szabadságáról szóló híres iratából így fogalmaz: „A keresztény ember mindenkitől szabad (a hit által) – ugyanakkor a keresztény ember mindenkinek szolgája (a szeretet által)”.
Kívánom, hogy a pünkösdi Lélek felszabadító erőterében mindannyian megtapasztaljuk ezt a belső szabadságot, amely egyben a világért és egymásért elvégzendő feladatainkat is kijelöli. Istentől megáldott, tartalmas találkozásokat kívánok a Keresztény Sziget minden résztvevőjének!

Dr. Fabiny Tamás
evangélikus elnök-püspök

 

Szeretettel köszöntöm a Keresztény Sziget szervezőit és résztvevőit.
Nagyrabecsüléssel üdvözlöm magát a rendezvényt, annak témáit, és imádkozom is azért, hogy minden közvetlenül és közvetve érintett lelkileg gazdagodjék általa. 
Azért tartom fontosnak, hogy éppen ebben a körben beszéljünk (pardon, én most csak távoli szurkoló vagyok), beszéljenek a nevelésről, a családi kapcsolatokról, az ismeretek átadásáról, mert ki fogja kézbe venni ezeket a kérdéseket, ha nem azok, akiknek örök, végtelen távlatuk van. 
A mai kor legnagyobb betegsége – meggyőződésem, hogy minden erre vezethető vissza –, hogy legtöbben e végtelen távlat nélkül próbálják berendezni életüket, fölépíteni életterüket. Bár ennek szűkössége és visszássága egyre nyilvánvalóbb, hisz mind a nevelésben, mind a kapcsolatokban és a közlési kultúrában egyre nagyobb gócpontok alakulnak ki, mégsem ébrednek rá mindezek gyökerére, a végtelen távlat hiányára. Azt remélem, innen a távolból azért szurkolok, de helyesebb úgy fogalmazni, hogy azért imádkozom, hogy ez a mai rendezvényük is a végtelent feszegesse, az örök értékekre nyitogasson, az igazi megoldásokat találja, tárja föl mind a hallgatóság, mind pedig jóval szélesebb körben az egész magyar társadalom számára. Egyszóval legyen nagy jelentőségű, nagy távlatú ez a nap. S mindez korántsem áll ellentétben azzal, hogy mindeközben érezzék nagyon jól magukat, pihenjenek, szórakozzanak, játsszanak. Ezek is mind a végtelen, örök távlatnak az Isten alkotta részei.
Szeretettel és imádsággal,

Kocsis Fülöp
metropolita

 

Partnerek

Vendégszervezetek

                            

Támogatók

                                                                                                                    

Médiatámogatók

                       

Történet

 

2015
 

A keresztény vállalkozókat és cégvezetőket összefogó ÉrMe Hálózat már a 2000-es évek eleje óta szervezett tagjai számára családi összejöveteleket a késő tavaszi, kora nyári időszakban. A 2015-ös Keresztény Sziget volt az első, amikor a Keresztény Értelmiségiek Szövetségével is összefogtunk, illetve más hasonló keresztény szervezetek felé is nyitottunk, és közösen hívtuk tagjainkat – összesen több száz embert – a rendezvényre.

Videotudósításunk ide kattintva megtekinthető! 

 

 

2016


Ebben az évben még szélesebb körben – keresztény közösségekben, levelezőlistákon, a médiában – meghirdettük a Keresztény Szigetet. „Az utóbbi esztendőkben felkavaróan megváltozott világunkban hogyan tudjuk megjeleníteni értékeinket, mi most a keresztény válasz a felmerült problémákra?" –hangzott a hívómondatunk, és (a már bevált családi és gyermekprogramok mellett) előadások és beszélgetések széles kínálatával vártuk a résztvevőket. Ekkor már több mint 1200-an jöttek el a rendezvényre.

Videotudósításunk ide kattintva megtekinthető!

 

2017
 

A családi programok és a rendezvény gasztronómiai kínálata (kézműves ételek, italok, kóstolók) tovább gazdagodott, miközben a szellemi tartalom – a korábbi tapasztalatokat figyelembe véve – fókuszáltabb lett. A reformáció emlékévére tekintettel különös hangsúlyt kapott az ökumené, a hagyományok és reformok kérdésköre. Előadások sorozata helyett négy kerekasztal-beszélgetést szerveztünk, ezek az egyház, a közélet, a család és a média aktuális kérdéseivel foglalkoztak. A résztvevők száma meghaladta a 2000-et.

Videotudósításunk ide kattintva megnézhető!

 

Ugrás fentre